Прекрасное слово

                Болгарский
                Мир и Люди


                ПРЕКРАСНА  ДУМА

                Прекрасна дума ще се създаде.
                От нея бистри чувства ще се плиснат
                и като майстор тя ще изкове
                една мечта от плесента пречистена.

                Ще се превърне във вълнуващ знак
                към ново, необходено пространство,
                където няма пограничен праг
                и мисълта залутана не странства.

                Там песента победно ще звъни,
                а радостта ще блика от сърцата.
                Понесена от слънчеви вълни,
                ще затанцува от любов Земята.

                Ана  Величкова 


Рецензии