Глаза ребенка

                Болгарский
                Мир и Люди


               
                О Ч И  Н А  Д Е Т Е

                Самотен ли си, тъжен, неспокоен
                и за утеха нямаш ли слова,
                недей отива надалеч - постой
                над детската притихнала глава.

                Щом светло зайче бузките погали,
                ще светнат две сияйни глъбини.
                В тях ще забравиш мислите печални
                и своите, и чуждите злини.

                Ще видиш път под утринна звезда
                и ще изгрее в теб една мечта.

                Ана  Величкова


Рецензии