Странное время

                Болгарский
                Мир и Люди


               
                СТРАННО   ВРЕМЕ

                В странно време живеем ние -
                ни ум помага, ни храброст дори,
                Злото без забавяне да открием
                и без последици да го предотвратим.

                Невидими сили отвред ни обграждат,
                проникват навсякъде и през стени.
                Те повсеместно без отдих засаждат
                семето на непознати злини.

                Как храброст и ум с тях да премериш,
                как и с какви средства да ги възпреш?
                Дон Кихот в тебе ще потрепери
                и няма в битка да го поведеш.

                Ана  Величкова


Рецензии