Отчужденность

                Болгарский
                Мир и Люди


                ОТЧУЖДЕНОСТ

                Далече от Природата
                Човекът е сега -
                дима не забелязва
                и мътната река.
                Пожарите разпалва
                с нетрепкаща ръка,
                не чувства угризение,
                ни мъничко тъга...

                Света той ще почерни -
                не толкова голям.
                Под пепелта гореща
                ще се зарови сам.

                Ана  Величкова               


Рецензии