Про Сiрка, що гав ловив

(байка)

Любив Сірко, бездомний Пес,
Гав у повітрі рахувати,
Бувало, навіть день увесь
На ту важливу справу тратив:

– Статистом Гав я хочу буть.
Про мЕне взнають і в ООНі**.
І, може, будку в дар дадуть –
Тоді не буду я бездомним.

Гав-гав-гав-гав-гав-гав! – Шість Гав…
І замовкав той гавкіт в полі –
Погано Песик рахував,
Бо байдики він бив у школі.

Знов рахувати починав,
І гавкіт розпирав легені.
А потім став ловити Гав,
Гасаючи, як навіжЕний.

А ті сміялися з Сірка:
– Побігай, дурнику, побігай!
Твій мозок, мабуть, весь в дірка;х,
І ти спіймаєш тільки фігу…

Такі слова Пес чув від Гав:
Без розуму – це, дійсно, горе…
Баран – і той його питав:
– Яка, Сірко, від тебе користь?

Чекати просто так чудес –
Губити час і всіх смішити,
Якщо хтось буде, як той пес,
Гав рахувати чи ловити.
                01.03.2021 р.
*Ґава – те саме, що і ворона. Рахувати чи ловити гав – означає нічого не робити, бути неуважним, неспритним.
**ООН – Організація Об’єднаних Націй


Рецензии