Истина

                Болгарский
                Мир и Люди


                И С Т И Н А

                Помръква златото пред китка цвете,
                набрана и дарена от сърце.
                От земното сияние тя свети,
                за споделени чувства ни зове.

                Затопля ни една прегръдка чиста
                и милват ни човешки две очи,
                когато ги изпълват нежни мисли
                и казаната дума не горчи.

                Дори и диамантите бледнеят,
                когато някой искрено скърби.
                Сърцето в свои висини живее
                и блясъци студени не търпи.

                Ана  Величкова


Рецензии