Донька-5

У томах педагогічних, -
Смисли - камінь обтікають.
І у мізки чоловічі
Часом геть не проникають.

Педагоги-вчені радять,
Йти назустріч своїм дітям,
Знати про думки й бажання,
Й втілювати беззавітно.

Та як тільки взявся батько -
Йти шляхом педагогічним,
Зрозумів, що всі поради -
Непрактичні і цинічні.

Взявся в доньки він питати,
Які є бажання й плани -
Але що їй в десять знати? -
Лиш транслює вслух рекламу. 

Хоче поні, ляльку барбі -
І маленький скромний замок,
Щоб сидіти в нім і марно
Ждати принца, наче панна.

У дванадцять схоче модно
Одягатись чисто в бренди.
І в зимовий день холодний -
Красуватись перед денді.

Батько нишком переглянув
Всі дівочі серіали -
У шістнадцять буде бл****дю
Й схоче сексу в віртуалі.

В вісімнадцять - стане пізно,
Як дочка раптом захоче,
І попросить в батька слізно
Банку кислих огірочків.

Потім стане - дорікати,
Що мягким був й безвідмовним.
Краще б зразу з автомата
Пристрілив - й бажання сповнив.

Як побачив батько чорну
Й непроглядну перспективу -
Цілий список заборон -
Склав для діла, не для чтива.

Інтернет і телевізор,
Телефон лиш для розмов,
Щоб у голову не лізли -
Й не тріщали про любов.

Заборонить - плинну моду,
Вибє з голови думки
Про дівочі колоброди -
Мо, як виросте - простить.


Рецензии