Сон-10

Снилось, я фотограф знаний,
Вмію бачити навколо -
Випадкові дивні кадри,
Що невидимі нікому.

У професії я майстер -
З чорним поясом циркачки,
Змінюю навкруг реальність -
Щоб спіймати кадр на вдачу.

А реальність - підкорилась
Вічку фотоапарата.
Мов залякана тваринка
Перед дулом автомата.

Для зображення ідилії
Перевести треба духа,
І мателики звабливі -
Сядуть зайчикам на вухо.

Вийдуть з-за кущів олені,
І почнуть щіпать траву.
Натискай на кнопку, геній,
Циркачі ж не підведуть.

Навіть хижаки для знімку -
Чистили пожовклі пащі,
Бо агресії відтінки -
Передали значно важче.

І, як вовк, впіймавши жертву,
Я робила точний знімок,
Де зайча - тікає вперто,
Але вовк націлив ікла.

Що казати, в сновидінні,
Я й людей, неначе карти,
Тасувала божевільно,
Щоб красивий кадр відзняти.

Для бомбезного ефекту,
Загадала, щоби групи
Виступала на концерті -
У однакових костюмах.

І на сцені, як по змові,
Всі відомі колективи
В одяг вділися червоний -
Щоб попасти в обєктиви.

Тож в кривавому концерті,
Світло блимало рожевим -
Й співаки, мов зайці вперто
Уникали пащ прожекторів.


Рецензии