Золотая клетка

                Болгарский
                Мир и Люди

               
                ЗЛАТНА  КЛЕТКА

                Всяка власт е изпит на душата,
                на теглилка слага тя човека:
                грешките му бързо натежават,
                а доброто срещу тях олеква.

                Ту нагоре, повече надолу -
                властникът потъва неусетно.
                Жаден за облагите нескромни,
                сам сковава златната си клетка.

                В плен на страст, владееща до гроб,
                на властта е той покорен роб.

                Ана Величкова


Рецензии