Когато някой си отиде...

Когато някой си отиде,
много ли ти липсва,
   
писмо прати му ти
                по вятъра
или по капчука, 
                ако пролет е,
или по камината, 
                зима ли е и
                огнище ако имаш.
      
Но знай,
безнадеждна работа е
                да си говориш
с този,
         който
                не е вече
                тука...
 
Вече те и
             живите
                комай не чуват -
ние с тях
             отвикнахме - и те с нас,
                да се разбираме. 
      
Какво остава
                да си пишеш
                с мъртвите...
   
дали ще чуят
                тези,
                де ги викаш?
   
Да си говориш
                с умрелите...
странно
е
изкуство.
   
Но някои...
може би наистина го могат.


Рецензии