Ах, какая метель нам мела в феврале!

АХ, КАКАЯ МЕТЕЛЬ НАМ МЕЛА В ФЕВРАЛЕ...

Ольга Мальцева-Арзиани
*
Ах, какая метель нам мела в феврале,
Ах, какие сугробы под ноги бросала!
Ах, какие узоры на старом стекле
Своей кистью из грёз нам метель рисовала...
*
Ах, какие снежинки блестели в кудрях,
Ах какая пурга в вальсе нас закружила...
Мы неслись сквозь бураны, не ведая страх,
Ах, какой был февраль, как мы счастливы были!
*
Вновь и вновь босиком пронесись по снегам,
Снова с вьюгой шальной мы обнимемся в танце...
Я тебя никогда никому не отдам!
Будем вместе с тобой февралем наслаждаться!
*
Ах, какая метель нам мела в феврале,
Ах, какие сугробы под ноги бросала!
Ах, какие узоры на старом стекле
Своей кистью из грёз нам метель рисовала...

* Музыка: Елены Кожуховской.

*  *  *

АХ, КАКВА ВИЕЛИЦА НИ ЗАЛЯ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ…

 Превод на болгарский язык:
  Валентина Атанасова

Ах, каква виелица ни заля през февруари,
о, какви снежни преспи под краката ни хвърли!
О, какви шарки върху стъклото ни старо
с четката виелицата  за нас нарисува…

О, какви снежинки по къдриците блестяха,
о, в какъв валс виелицата ни завъртя…
Носехме се през бурите, непознаващи страх,
о, какъв февруари, колко щастливи бяхме!

Отново и отново, боси, понесохме се през снега,
отново с лудата виелица да се прегърнем в танц…
Никога на никого аз няма да те дам!
Заедно с теб да се насладим на февруари!

О, каква снежна буря ни заля през февруари,
о, какви снежни преспи в краката ни хвърли!
О, какви шарки върху стъклото ни старо
с четката си виелицата за нас нарисува…

------------------- ------------- --------------------


Рецензии