Лiнiя фронту

Аж ніяк не збагну,
Чом так руки свербіли,
Що зчинили війну
Поміж чорним та білим,
В барви цих кольорів
Додали крові й поту,
Сірий попіл покрив
Все
На лінії фронту ...
----------
----------
Біль в душі, наче вир,
Скільки вже років поспіль,
З тої миті, як мир
Розірвав перший постріл.
Більш нема вороття
До булого комфорту,
І розтято життя
Геть
По лінії фронту.
*
Коли вибухнув шал,
Дні долавши і версти,
Охрестилась душа
Там вогнем перехресним,
Все дивилась в журбі
На ізлам горизонту,
Та несла на собі
Хрест
По лінії фронту.
*
Хоч я рани її
Бинтував у молитви,
Та нові біль кроїв,
Розтинав, наче бритва,
Кровоточать ізнов,
Бо не згояться доти,
Як не зійдеться шов
Там
На лінії фронту.
----------
----------
Аж ніяк не збагну,
Чом так руки свербіли,
Що зчинили війну
Поміж чорним та білим,
В барви цих кольорів
Додали крові й поту,
Сивий попіл покрив
Все
На лінії фронту ...


Рецензии