Вверх и вниз

 
                Болгарский
                Мир и Люди


                НАГОРЕ - НАДОЛУ

                Човекът нови истини достигна,
                но тъмна мощ надолу го влече.
                С воля през вода и жар ще мине,
                и пак от истината ще се отрече.

                Въртят го чувствата по кръг затворен,
                пришпорва го с камшици алчността.
                Той с Битието всекидневно спори
                и често хвърля бисери в калта.

                Летеж нагоре - падане надолу...
                Духът не надделява над плътта
                и в сблъсъка на страстите огромен
                първичното владее над света.

                Ана  Величкова             


Рецензии