Разруха

                Болгарский
                Мир и Люди


               
                Р А З Р У Х А

                Разрушават предишния строй -
                всичко старо се счита опасно.
                Един мътен отприщен порой
                и основите здрави отнася.

                Върху пепел какво ще градиш
                и какво ще поникне без семе?
                Неразумно когато рушиш,
                ти си вън от човешкото време.

                Ана  Величкова


Рецензии