СОН На белорусском языке

Добрай ранiцы сяброука
Як спалося скажыш мне,
Што ты бачыла ту ноччу
Скокi былi на кане?
А я бачыу гэты скокi -
Гэта быу мой жарабец
I з яго я там звалiycя…
Думау што жыццю канец!
Але птушка великанша
Заступiлась за мяня…
 Панясла i  пасадiла на
Хрыбед найго каня! 
Я праснууся увесь потны,
Што такi жах снiцца мне…
У жыццы нiколь вядома
Я не прыгау на кане.
I за хвост каня не драу я
Без каня мая сям’я
Але быу ящэ i тактар
Ён вядома быу ня трус -
Звауся ён як Я - “Беларус“ 
Я яго у карты выйграу,
Бо у картах я ня трус…
Вось такi я сон убачыу
А што снiла ты у начы…
Няужо толькi усю ночку
Гарцавалi там грачы?
23.02.2021


Рецензии