Чрезмерность

                Болгарский
                Мир и Люди
               

                П Р Е К А Л Е Н О С Т

                С прекалености пълен е
                днешният свят:
                прекалени измами,
                омраза, войни,
                терор и насилие,
                ужас и глад,
                алчност,
                диво невежество,
                "черни" дни...

                Прекаленото е навсякъде -
                тук или там.
                Няма за него
                гранични бразди,
                нито възпираща съвест,
                ни срам.

                Любовта не достига
                в живота ни днес,
                истината
                и човешката чест.

                Ана  Величкова      
               


Рецензии