Сон-9

Як присниться - стіл багатий,
З розмаїттям різних страв,
То наврядчи можна спати -
Як байдужий динозавр.

То не сон - страшний фільм жахів,
Бо немає більше муки,
Ніж дивитись як невдаха
Й простягати в пустку руки.

Доторкнешся - сон-обманка,
Зникне в мареві холоднім,
Лиш пускаєш слини зранку -
Непутящий та голодний.

Снилось, як столи ломились
Від рідноманіття блюд,
Тарілки  ледь не побились,
А стіл згорбів, як верблюд.

За столом - зібрались чинно
Надто ситі, надто грубі,
Бо стояли без почину
Найвибагливіші блюда.

Бутерброди із ікрою,
Фарширована рибина,
Від якої вряд чи встоїть,
Й перебірлива людина.

Пиріжки лежать цинічно -
І налисники з грибами -
Що ж їдять вершки суспільсва,
Може, бомжиків в сметані?

Мясо, овочів багатство,
Риба зирить чорним свідком,
Викидати - святотатство,
Тож збираю недоїдки.

У лотки пофасувала -
Мясо й рибу полюбовно,
Їжі - кілька самосвалів -
Не прийшлася під розмову.

У замовника питання -
І розмови делікатні -
Таїна голосування -
І набридливі дебати.

Запашні шматки свинини,
Курячі гомілки, сало -
Голосую, щоб щоднини -
Сите панство засідало.


Рецензии