Стены

                Болгарский
                Мир и Люди


                С Т Е Н И

                Стени се издигат пред теб и пред мен -
                разделят живот и пространство, и време.
                На варварство признак са те, но модерно
                и плътно засенчват човешкия ден.
                Пак има и много богати, и бедни,
                войни и терор, и безмилостна власт,
                алчни за тленни блага лицемери
                с ненаситно разтворена паст.

                С нея ще глътнат земя и морета,
                хора, животни и въздух дори...
                В пустош докрай ще превърнат планетата -
                живият остров сред мъртви звезди.
                В бедата всеобща и те ще загинат -
                бумерангът за всички е само един.
                Има ли смисъл ламтежът неспирен,
                щом без остатък живота ломи?

                Ана  Величкова


Рецензии