На свято версько Поема

    На свято Іверської

     Поема

Я Божий!!
І в кожному
я розриваю дещо — йму
спроможність.


я — Божий —
молода річ!
молоде
слово — як під коліна
випада
і нова річ...
і поки що
між
припічком і — піччю
і грахкають
і палять
все пенсійні спічі


А в хаті світовій — молода
річ!!
Попробуйте мене — Молодоріччя!!
вас може ще найбільш
назвуть ще річкою
й вас може ще найбільш
    зметуть із річкою
я ж Божий!
це кожного
і тягне
з протиріч


простоневидюще — аж просторіч
аби ще одчепитися старих —
й каліч!..
Помацайте
мене —
Молодоріччя!!



прилипли к партіям
і ви — ніби
безбожнії... Господи,
я Божий!
то спічі ліпляться до рук
чи ми не Божії?
що ми — не Божі?

25.02.2021,
свято Іверської
ікони Божої Матері


Рецензии