ОСА ТА ЗА ЦЬ

(байка для дітей і не тільки...)

Одна Оса попала в павутину,
ГармИдер учинила на весь ліс:
– Хто-нЕбудь порятуйте, бо загину –
Павук повзе вже й дивиться, мов біс!

Кудись біг Заєць і почув ті крики,
Ту павутину розірвав він вщент.
– В боргу перед тобою я навіки,
Бо від смертельних врятував тенет! –

Оса дзижчала, вирвавшись на волю.
Та скромний Заєць відповів Осі:
– Ти дякуй не мені, а своїй долі –
Від долі ми залежимо усі.

Оса на волі, і життя – як пісня!
І в пісні лише радісні слова!
Летить вона якОсь і бачить ЛИса,
Що в зАсідці на Зайця чатував.

А ось і Заєць мчить назустріч долі,
Не чує, що Оса йому кричить.
Став підійматись Лис у зАсідці поволі,
І вжалила його Оса в ту мить.

Кричав від болю Лис на всю горлянку –
Було болюче жАло у Оси!
Оговтавшись умить від переляку,
Як вітер, в сторону побіг Косий…

Оси та Зайця помінялись ролі,
Тож буде резюме* таким моє:
Залежить у житті не все від долі,
Якщо у тебе справжні друзі є…
                23.02.2021 р.
*Резюме – це слово, яке прийшло до нас із французької мови, означає «підсумок, вивід, огляд


Рецензии