Серость

                Болгарский
                Мир и Люди


               
                С И В О Т А

                Продадено на търгове е всичко:
                достойнство, идеали, красота.
                Животът посивява от безличност,
                от наглата духовна нищета.

                От край до край с победен ход нахлува
                посредственото с бляскав етикет,
                самодоволно в блатото си плува,
                въвежда гнил от пресметливост ред.

                Черупка ярка, а отвътре куха -
                тя дните ни отравя с пошлостта
                и предвещава трайната разруха
                на всичко светло и добро в света.

                Ана  Величкова


Рецензии