В бездну

                Болгарский
                Мир и Люди


                К Ъ М   П Р О П А С Т

                Достигналите до властта навярно
                за краткия ни дар-живот забравят
                и ето: тътен, гибелно лъчение
                и бяла кръв, и ледено безвремие
                за милиони беззащитни хора -
                невинна дан на замисли злосторни...

                И в клетките ни няма тайни вече,
                ще се множат безчувствени човечета.
                Не ни ли стигат хората-роботи,
                надъхани с омраза към живота?
                На шепата грабители в света
                кроежите са алчни и жестоки.

                Ще гледаме ли с погледи безоки
                как тласкат ни насила в пропастта?
                Как слагат край на всеки и на всичко,
                на слънчевата земна красота
                и на това, което най-обичаме?
                ... И ще издуха вятър пепелта...

                Ана  Величкова


Рецензии