Мигове

Автор: Р. Русев

Живот -
наниз от мигове,
от дребни неща...
Видях
бистра река,
извор, чешма,
с наведена над нея ела.
Лятна буря видях
и есенно топло море,
сняг, кокичета и синчец,
жълти иглики, лалета
с цвят на вечерно небе
и аромат на липа
с пчелите по нея.
Остана следа от прегръдка,
топла следа от живот,
миг от денят,
миг от дребни неща,
просто низ от отминали мигове
и е самотно без тях.


Рецензии