На краю

 
                Болгарский
                Земля и Человек


               
                Н А    Р Ъ Б А

                Съкровищата на света не стигат
                човешко същество да изградят.
                Защо безценният Човек неспирно
                се лута в черен и без изход път?

                Убива ближния и сам се принизява,
                в заблуди мракобесни се кълне.
                Привлича го насилническа слава,
                а алчността до корен го гризе.

                Гради, но повече опустошава,
                от него изнемогва днес светът.
                Планетата пред смъртен ръб изправя,
                вода и въздух кара да димят.

                Към пропастта върви той всеки миг -
                ще падне в нея без прощален вик.

                Ана Величкова               


Рецензии