Майчина молитва

МАЙЧИНА МОЛИТВА
Автор: Генка Богданова

Пак те моля, Боже мили,   
пак пред тебе коленича,
пак пред теб с последни сили
молба майчина изричам:

Не за себе си те моля,
не за здраве  в старостта ми.
Нека бъде твойта воля,
но пази, пази сина ми!

Запази го, мили Боже!
В чужди страни той се скита,
и сърцето ми тревожи
а душата ми е свита. 

Минаха години, Боже,
той при мен  не се завръща!
Да открие ли не може
път към родната си къща?

Дали е забравил вече
дом, родина, майка стара ?
Чакам го от път далечен
на безлюдната ни гара.

Ала влакът тук не спира,
никой  пътник  тук не слиза.
И сърцето ми замира
под венчалната ми риза.

Всеки ден я аз обличам,
искам да посрещна с нея
този който аз обичам
и за който тъй копнея.

Но го няма, Боже мили!
Той е толкова далече!
Уморих се, нямам сили
и да се надявам вече.

Затова на  теб се моля ,
бди над скъпия ми  син!
Дай му сили, здраве, воля,
че той остана  ми един!

Чуй молбата, приеми я,
изпрати му вместо мен
майчина благословия,
за да го пази нощ и ден!

И кога очи затворя
във самотния ни дом,
ти кажи му, че „отгоре“
ще го търся мълчешком.

И душата ми  над него
като ангел ще лети
от беди ще го закрилям,
моля те, кажи му ти!


Рецензии
Дай му сили, здраве, воля,
че той остана ми един! (Генка Богданова).
О здоровье стих Ваш пышный!
Всем поможет Бог Всевышний!

Адонис Ситник   24.02.2021 18:33     Заявить о нарушении