Вопрос

 
                Болгарский
                Земля и Человек


                В Ъ П Р О С

                Човекът е част от Земята
                и майка е негова тя.
                Да я почита той свято
                безмълвно зове го кръвта.

                Човекът дори не долавя
                нейният шепот горещ
                и тъпче, купува, продава
                земя и гори като вещ.

                С ядрени бомби разбива
                надеждите й за плод.
                Изгаря и трови... - убива
                крехкият земен живот.

                Земята се вайка, стъписана
                от алчните свои чеда
                и пита се - дали наистина
                родени са те за беда?

                Ана  Величкова               


Рецензии