Она вертится

                Болгарский
                Земля и Человек

               

                Т Я   С Е   В Ъ Р Т И

                "Покоят на Земята кой погуби,
                редът свещен посмя да наруши?
                На кладата опасните заблуди -
                отрова за смирените души!"

                Но късно е отци достопочтени,
                поклонници на култа и смъртта.
                Нехайна към каноните ви черни
                Земята в танц велик се завъртя,
                а Слънцето с лъчите си я срещна
                и я обсипа с пролетни цветя.

                Ана Величкова


Рецензии