НIЧ

Моя хата, чужi люди,
а не бачу - бо вже сплять!
I одежа, чужа, всюди -
та не знаю що вдягать?
Покурити дуже хочу,
йду тихенько до дверей,
вiдчуваю подих ночi,
та жалкую тих людей.
У дверей стоiть Микола* -
сиву голову втера
i по пояс тiло голе...
-ПаКУРИТЬ РЕШИЛ - ПаРА!
ПаКУРЮ и Я, С ТаБОЮ!
I виходить за порiг...
Я в сандаль одной ногою
та другий знайти не змiг.
Знов шукаю що вдягнути -
все жiноче, як на грiх.
Де моЕ?  Не мiг збагнути
i чогось у думках снiг.
Та чогось приверзлась Галя* -
я ii тягну пальто...
Тай прокинувся...

НIЧ - КРАЛЯ.
Мiсяць свiте!
ЩОСЬ НЕ ТО!?

                20.02.2021.

   *мой друг Николай и его покойная
    жена Галина Петровна Гнатюк.


Рецензии