Так хочеться душi тепла

Так хочеться душі моїй тепла —
Забути про набридливі морози,
Туманів щоб розвіялась імла,
Зігріли серце весняні прогнози.

В минуле хай пірнає заметіль,
Струмочки дзюркотінням звеселяють,
Відступить сум в'язкий, розтане біль,
А проліски крізь кригу проростають.

Тюльпани — розмаїттям кольорів,
І наче сонце, хмарочки мімози
Повернуть в душу радість почуттів,
Пробудять від зимового гіпнозу.

До березня рукою дотягнусь,
І небо відзеркалить гіацинти.
Кульбабок, милих оку, я діждусь
І в мрій полину щедрі лабіринти.

І буде далі весняний розбіг,
Птахів хор щебетатиме веснянки.
Лелека — України оберіг —
Повернеться в край рідний на світанку.


Рецензии