Пихатий баран

(байка)

Жила в степу в простій кошарі
Найзвичайнісінька отара:
Були, як скрізь, овечі маси,
Лише Баран в них виділявся.

Був він з простого дуже роду,
Та мав чомусь пихату морду,
З погордою на всіх дивився 
Зразок овечого Нарциса.

Бува, надметься сановито,
Неначе тісто у кориті. 
Він сам для себе є ікона!
ПолОву їсть, але фасонить…

Вважав Баран, що прапрапрадід
Був спікером в овечій Раді.
Повинна бути теж велична
Його кар’єра політична.

Тож вірив: мрія ця здійсниться,
І буде жити він в столиці,
Там стане – мало вже чекати –
Він, для початку, депутатом.

Чекає вже Баран три рОки,
Поважно роздуває щоки.
Сміються вже із нього Вівці:
– Кошара – ось твоя столиця!

Народ наш дурням тим пихатим
Прислів’я встиг подарувати:
«У животі лише солома,
Та носить шапку він з заломом…»
                31.01.2021 р.


Рецензии