ВАЦL

Гъуьлягъди хьиз къвекъуьриз тан физва вацl,
Чlемерукlдай акъатай хьел я налагь.
Анжах вилик,гадар тийиз вичин кьац,
Зверзава ам йифди-югъди са сиягь.

Тек са вилик патай галач манийвал,
Ятар физва кьулухъ вилни таягъиз.
Амукьдайди са эбеди мани я-
"Мад гьелелиг,"-лугьуз саки чархариз.

Дагъдин вацlуз чизвач а кьил вуч жеда,
Фикириз туш гьикl акъатда кьисметар.
Айнидиз гъиз туш умудар пуч жеда,
Туш я жеди абур гилан сугьбетар...

За гьикl лугьун,гьикl гъавурда тван хьи ам,
Лагьайтlани,адаз зи гаф хуш къведач.
Вахт атайла геж я лугьуз чlугда гъам,
Де мад дагъдихъ хелкъвез адаз гуж жедач...

Са вахтуниз зунни хьел хьиз акъатнай,
Фикир тийиз рекьер,къулухъ элкъведай.
"Уф",-талгьана дагъларикай къакъатнай,
Фад тир гьеле хиялариз-хкведай!..

Шукур хьуй зун инсан хьана-вацl хьанач,
Зарулвилин гьисс чида заз-вуч хьана!
Зи дагъви рикl намертвилив кьацlанач,
Вацl туштlани,хелкъведай кьван гуж хьана!..
25.01.2021 г.


Рецензии