Воскресением словущая

ЦАРЕВНЕ АНАСТАСИИ РОМАНОВОЙ

"Слава святых изменяет взирающих нань*"

"Ангеле Анастасия, анафора благодарения нашего, анафемы русския избытие: явися на камени седяща жестосердия моего: несть нам дороги унывати: глаголи ми, да и аз воспою тебе: радуйся, радосте воскресная..."

"Едину от птиц небесных, юнотку царственную зря в древесных ветвях возлюбльшую укрыватися, глаголет и сей: царевно, потщався, слези: днесь бо в Дому Моем подобает тебе быти. Сия же, оставльши мучилищное древо свое, не остави крестоношения, иже по нам, в раи присно моля Владыку о России..."
(Акафист Царевне Анастасии Романовой)


Привычен сердца камень гробный...
Порос крапивной суетой...
Кто та, что ангелоподобно
Царит над тяжкою плитой?

То - весть с мучилищного древа,
Единый голубь от семи,
И воскресение, и дева,
И песнь за смертными дверьми...

И пламень огненный, и тайна,
И изводящая на свет,
И твой ходатай неслучайный,
Благословенье и ответ...

Господь сказал: "Остави ныне,
Сойди от древа в Мой покой..."
И соименная святыне
Сей камень сдвинула рукой...


     16.02.2021.

*Нань - церковнославянское "на них"

Фото со страниц интернета


Рецензии