Тень орла

Бяроза вырасла ў выглядзе крыжа.
Чаму, нашто - нікому не сказала.
У свастыцы галінаў – цень  арла
Якую зноў  бяду наканавала?

Няўжо з вайны на вастрыні штыкоў
І прарасла мана, што стала яваю,
Нібыта дзеці за сваіх бацькоў,
За іх грахі ніколькі не адказваюць.

Калі ішлі, тапталі столькі міль,
Каб да Берліна выйсці пераможцамі.
Па свеце ўсім пакінута магіл,
Што цяжка разабрацца нават Госпаду.

І поклічы фашыстаў “ З намі Бог!”
Тых, што ішлі праз дым дарогай цернаю…
Арол арлом, але пашто дзяцей,
Царэвіча ды з юнымі царэўнамі?

Расправа дымам іх пусціла лёс.
І памяць сцёрла кіслатою сернаю.
Свастычны крыж у дзерава прарос
Абрысамі здагадкі неспадзеўнымі.

Галгофу тую ўсе знайшлі яны
За цяжкую віну бацькоў і родзічаў?
За іх ніхто не прачытаў псалмы?
Канон ніхто не справіў Багародзічын?

І Божы Суд, каторы прывядзе,
АРЛа таго расцерабіўшы ў пер’е,
Нявернікаў  у гэты  судны дзень
Да новага вялікага нявер’я?

Але пакуль мы верым і маўчым,
Хоць і крыжы стаўляем над пагостамі,
Так можа аказацца, што фашызм
Паўстане апраўданым перад Госпадам.


 

Берёза выросла по образу креста ,
Но почему, никто того не знает.
В той свастике из веток-тень орла
Какую вновь беду нам предрекает?

Неужто вновь на острие штыков
И вырастет  обман, что станет явью,
Как будто дети за своих отцов,
За их дела  никак не отвечают?

Когда -то шли, топтали столько миль,
Чтобы к Берлину подойти с Победою
На свете столько  вырыто могил,
Что даже  Богу  самому неведомо.

И возгласы фашистов «С нами Бог!»
Что через дым прошли дорогой терною.
Орёл орлом, но всё же,  кто- то ж мог…
Царевича да с  юными царевнами!

Расправы дымом их развеян прах,
И память стёрта кислотою серною.
С берёзы этот  кровожадный птах
Опять грозит загадкой суеверною.

И Божий Суд,  который приведет,
Орла того распотрошивши в перья,
Всех верующих в этот судный день
К обратному великому неверию?

Свою Голгофу все нашли они
За кровную вину отцов и родичей?
За них никто не прочитал псалмы?
Канон никто не справил Богородичин?

Неверно, значит, размышляем  мы,
Когда кресты встречаем над погостами.
Так может оказаться, что фашизм
Оправданным
       восстанет перед Господом.








               





               


Рецензии
Цудоўна,Наташа!
Фашызм не дрэмле,чаму людзі такія крыважадныя?!

Лариса Гулковская   22.02.2021 17:48     Заявить о нарушении