Хазяйка-1

Захотіла Галька зняти
Топчик-відео в ютуб.
Щоб на весь світ показати,
Як варити борщ і суп.

Тож, підгледівши в півока
Відео у конкуренток,
Стала думати широко
В кухонці в півтора метри.

І в умі підрахувала -
Що потрібно для хазяйки,
Щоб вона нарешті зняла
Відео, як смажить яйка.

Нову стінку, щоб не стидно
І плиту - не поліниться,
Бо на відео всім видно,
Яка кухня в трудівниці.

Як плита не модернова -
А стара, як божий світ,
І горить лише на дровах -
Інтерєр - курям на сміх.

Міксер, блендер і духовка
І каструль наборів надцять,
Тарілок - нові обновки,
Хоч старі іще годяться.

Нові форми з силікону -
Для шедеврів випікання.
Сковорідка із тифлону -
Для естетики шкварчання.

Слід новий купити фартух,
І дрібниць на дві зарплати,
Показати, чого вартий -
Смак і стиль в кухоннім арті.

Накупити тих продуктів,
Що й не бачили в селі.
І навчитись їх розкуто
Готувати так, як слід.

Наче їхнє споживання -
Увійшло давно у звичку,
Ціна - не для споглядання,
Для сімї - пуста дрібничка.

Прицінилась щедро Галька -
На широку стала ногу.
От була б з неї хазяйка,
Якби жила не убого.

 


Рецензии