Стрiтення

Якось зустрілася весна з зимою
– Тепер моя пора прийшла. Іди.
– О, ні! Ти як говориш це зі мною?
Я ще владика тут і не спіши.

Морозів й сніговиць є ще багато,
Я їх не встигла всіх роздать…
– В руках у мене гарне свято –
Тебе прощать, мене стрічать.

– Зарано ти, цього іще не буде,
Поглянь он, хмари там які,
Там сніговії, вітер ніс застудить
Й мороз мережить на вікні.

– Та все не так! Он сонце, глянь-но.
Бурульки капають зі стріх…
Збирай майно своє негайно
І йди собі за свій поріг.

– Ні, сестрице, лютий є за мною,
За своє буду воювать...
Ось так зима стрічється з весною
Й ніхто не хоче уступать.


15.02.2021


Рецензии