Разрыв

                Болгарский
                Космос и Человек


   
                Р А З Р И В

                Звездите сред слънчеви вихри кръжат,
                разгарят недрата си - греят.
                А под небето угасва денят
                и тъжно Надеждата крее.

                Човекът е вечно на кръстопът
                и бездна пред него тъмнее.
                Край звездни огнища върти се светът,
                по звезден закон не живее.

                Ана Величкова


Рецензии