Пульсары

               

                Болгарский
                Космос и Я
               

                П У Л С А Р И

                Пулсарите - космическа загадка,
                вълнуваха ме в младите години.
                Усещах ги като ръка приятелска
                да се протягат те, макар невидими.

                Неописуемо е от пулсарен вятър
                да се задъхваш в звездните пустини.
                Като комета там да се премяташ,
                но от Земята да набираш сили.

                Ана  Величкова


Рецензии