Баба Гапка i нарти

Вийшла баба Гапка з хати,
Щоб дитинство пригадати,
Та й до ніг вчепила нарти*,
Ну а там, як ляжуть карти.

Взяла в руки дві палиці,
А сама червонолиця.
За плечима з хлібом торба,
Бо далека путь із горба.

Нарти свічкою змастила
Руки-крила розпустила,
Добре на лижню вже стала,
Щоб, не дай Господь, не впала.

З вітерцем з гори гайнула,
Всю енергію відчула,
Майстер-клас так показала
І ні разу не упала.

Дивувались всі присутні,
Навіть лижники майбутні,
Скільки в баби є запалу,
Адже їй років чимало.

Так з гори і знов на гору,
В цю чудову зиму-пору,
Баба Гапка прямувала,
Всіх навколо дивувала.

12.02.2021 р.

НАРТИ* - діалектна назва лиж, поширена в Західній Україні


Рецензии