Запавет

ЗАПАВЕТ

Зоркі ўзыйдуць на чыстай вадзе
І ў люстэрках азёр заіскрацца.
Мне тут добра мо так, як нідзе!
Рады я табе ў гэтым прызнацца.

Я — малая часцінка твая.
Калі ж нітка жыцця абарвецца,
Як ні сумна, але знікну я.
Я памру, —
Беларусь застанецца!

Застанецца журботны мой спеў,
Ціхі голас над сцежкай лясною...
Дзе б ні быў, да цябе я ляцеў,
Бо шчаслівы быў толькі з табою.

Як малітву, штодзень гавару,
Як замову, штодзень паўтараю:
Беларусь, Беларусь, Беларусь,
Я ўсім сэрцам цябе абдымаю!

Я — малая часцінка твая.
Калі ж нітка жыцця абарвецца,
Як ні сумна, але знікну я.
Я памру, —
Беларусь застанецца!

12.02.2021


Рецензии