Тiкало сонечко в печеру...

            ***
Тікало сонечко в печеру,
Червоним неба край палав,
Степ в квітах полум"ям весь жеврів,
За мить на землю вечір впав...
Вже вимальовувались зорі,
Молодик виткнувся з-за хмар,
До шляху збіглися тополі-
Високі,схожі на примар...
Чому так манить та земля,
Де ми малими підростали,
Де в світі горя ще не знали,
Що тіло, душу їсть, та тля...
Я б там залишилась навіки,
Серед ланів, пахучих трав,
Де ароматами ллють квіти,
Де соловейко ніч співав...
Де сходить сонце вранці любе,
Торкнеться щічок і коси,
Всіх, наче матінка, розбуде,
Засяє світ весь від краси!..
Я б там залишилась навіки
В м"якій постілі ніжних трав,
Де ароматами ллють квіти,
Де соловейко ніч співав...

         ***


Рецензии
Гарно. Дякую від душі. З пов.

Игорь Ярин   19.03.2021 00:01     Заявить о нарушении
Спасибо, Игорь! Я там на твоей странице дала ритмику, держись схемы по первой строчке, у меня много лет продолжалась подобная .....Все будет хорошо! Удачи и всего самого наилучшего! С уважением Ирина. Донецк.

Ирина Боговина   19.03.2021 21:27   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.