Ще раз про п вня-заб яку

(байка для дітей і не тільки...)
 
Задира Півник вчився в школі,
На школу всю наводив жах:
Всім учням завдавав він болю,
Всіх учнів Півник зобижав.

Він вчора Песика образив:
Лайливим словом обізвав,
А потім – за хвоста відразу
І ледь хвоста не відірвав.

А потім цей бешкетник юний,
Вважаючи, що він – герой,
Так БаранцЯ у носик клюнув –
Сльозами аж умився той.

Кота теж плакати примусив, -
Хоча це є великий гріх, -
Висмикував у нього вуса:
-Ти ще малий носити їх!

-Чого ми трусимось, як вівці? –
Ягня сказало. – Є в нас шанс:
Якщо гуртОм дамо ми відсіч,
То він боятиметься нас.

Покажем забіяці зуби,
Щоб Півник-горлопан затих…
Геть усього його обскубли –
І страх геть зник, з’явився сміх.

Півроку відростало пір’я,
Води тихіше Півник став…
Гуртом здолати можна й звіра –
У гУрті сила вироста.
                19.01.2021 р.


Рецензии