Мой Киев. украинский

Мій Київ - найкраще місто на Землі,
Я народилась тут і тут зростала,
І де б у житті не мандрувала,
Я міста краще  ще не зустрічала.
 
Брати Кій, Щек, Хорив та Либідь, їх сестра.
У давнину мій рідний Київ  заснували.
На берегах славетного Дніпра,
Безкраї луки та степи квітучі тут буяли.

Дніпро-Славутич, колись у його водах
Князь Володимир місто охрестив,
Через віки Софії, Лаври купола блищать,
Лунають  дзвони  гордо-величаво.
 
Страшні лихі години  знав:
Голодомор, і  війни, і розруху,
І Бабин яр, страждання, сльози, муки,
Ти не зламався, назавжди запам’ятав.

Пройду Хрещатиком до самого Майдану,
Узвіз Андріївський до самого  Подолу доведе,
Старовина та вічність у повітрі тут вітає,
Сучасний ритм життя їх не лякає…

Зелені парки, вулиці, фонтани,
А символ Києва - квітучі каштани,
Намистом тут блищать мости, реклама, ліхтарі.
Мій, Києве, ти краще місто на Землі.

Славетний, гордий, величавий,
В віршах й піснях оспівана твоя слава.
Столиця, серце  України,
Квітучої нашої Батьківщини…

Украинская версия стихотворения "Мой Киев".© Copyright: Ириша65, 2020
Свидетельство о публикации №120122704614


Рецензии