У цей святодень день...

Запалю ту свічку стрітенську,
В ній сила палка велетенська
Вінчає у цей святодень
Зими перестріт з гарним літом,
Щоб доля отак з первоцвітом
Лунала у сяйві пісень!

Віщує пора ця лютнева,-
Зимова вже йде королева,
Попереду в квітах весна!
Пробудження гарне природи,
В нім світоч дівочої вроди,
Панянки чарівність рясна!

Скрізь сонячні промені сяють,
Пташки гомінкі не вщухають,
Де неба блищить голубінь…
Земля вся у пахощах щастя,
Оновлена, як від причастя
Сприймає Господню теплінь…

Яскраво хай свічка палає,
Молитву від бід зігріває,
Душевний покращує стан,-
Вона чудеса творить здатна,
Бо сила її благодатна,
Де віра є щира мирян…
04.02.2021р.


Рецензии