Кач син маймыл туеннан...

"Акыллылыктан", байлыктан
Кешелэр ахмаклана....
Аларнын, кыланышыннан
Кузлэрен, шакмаклана...

Кайтып бара бу кешелек
Чын маймыл чакларына.
Болай булса басачакбыз
Без маймыл сафларына...  (Роберт абый Миннуллин)

Инде язмам дигэн идем,
Дустым да язма  диде.
Кун,елне тырнап тормасын:
Язасын язам инде.

Язам инде, мондый эйбер
Язсан, гына онтыла.
Язмасан, я эверелер
Явыз кун,ел кортына.

Чистартыйм ла уйларымны
Бушатыйм йорэгемне.
Лэкин башлауга оныттым
Нэрсэлэр сойлэремне...

Менэ шулай кэгазь бите
Тылсымларга ия ул.
Кун,ел яза башлау белэн
Чистара  да куя гел.

Язасым килгэн эйбер дэ
Шул гына иде, дуслар:
Маймыллар бергэ ж,ыелган
Урыннан кеше качар.

Якынлашма маймылларга:
Уймак чыгар уеннан.
Искэрмичэ дэ калырсын, ,
Олысы-кечесе бергэ
Син,а килеп ябырылыр
Кач син маймыл туеннан!

4 февраль, 2021 ел


Рецензии