Молитва

Внутри вулкан, бушующий огонь
То затвердеет, то разжется пламень.
Гряди ко мне и не изыди вон,
К Тебе зову и вопию как камень!

Животвори и уврачуй сей тлен,
Владыка света и Вселенной царь,
И море иссуши и порази сей плен,
Глаголом сотворивый тварь.

Суди земли и воссияй в сердцах.
Избави Господи от всякия беды.
Призвавый вся о четырех концах,
Ты, отделивый сушу от воды.

Не потопи, устроивый Хорив,
Уничиженных Ты горе возвысь.
Помилуй мя, Египта поразив,
Благоволи небес воззрети высь.

И даруй, Господи, греси моя ми зреть,
Стяжав дух кротости Твоея и любви.
Тогда Ти Боже возмогу воспеть:
Осанна в вышних, мир и на земли.


Рецензии