Живеш, бо мрieш

Відлуння докотилося до мене.
Мелодію виводив наш дзвонарь.
Вже згас нічний романтик - наш ліхтар.
Дарує сонце промені вогнені.

Здалося, посміхнулось мені сонце
Серденько заспівало знов пісень
Так, дякувати Богу, новий день
Вже зазирає у моє віконце.

Всі сни мов розчинилися одразу,
Пішли десь в ніч, як привид чи фантом.
Синичка щось щебече за вікном,
Мабуть знов віддає мені накази.

В  їдальні її сала вже немає?
Тому мабуть так дзвінко голосить?
- Чекай маленька, буде все за мить.
Лети, зови свою пташину зграю!

Як гарно починати отак ранок,
Коли тебе чекає хтось в цім дні.
І не важливо, пташка у вікні,
Чи котики чекають на сніданок.

Важливо відчувати: Ти потрібний.
Комусь без тебе в світі - ну ніяк!
Чи ти заможний, владний, чи бідняк -
Добро творящий - молитвІ подібний!

І дякувати Богу, в цьому світі
Завжди є хтось, хто дякує тобі,
Можливо випадковий хтось в юрбі -
Як гарно від добра свого радіти!

Коли про когось мрієш і радієш,
Коли дарунок щастя дарить двом,
Неначе привітання із Різдвом! -
Ти не існуєш, ти живеш, бо мрієш!!

01.02.2021 р.

(світлина із інет)


Рецензии