Память гречко василя

ПАМЯТИ ГРЕЧКА ВАСИЛЯ.

Колись з тобою драли ми щурів,
В крутому глинищі далеко в полі.
Йшли босими, сторонясь кавунців,
Нас кликали сюда Юнацькі долі.
Очима бачили кінець війні,
На сльози Мамині журились,
Чекали, але не прийшли батьки,
Все на плечах хлопячих опинилось.

Та не зігнулись спини до землі,
Бо стали юнаками у роботі,
Завод, кохання, проминали дні,
Ще й мріяли служити у морфлоті.
Та тільки ти на танках витворяв,
Колеса на ученнях в мирні роки.
Ти як і я, Вітчизну захищав,
Вернулися в свої оселі в сроки.

Нам не забути «щасливих» років,
Родились діти, школа, інститути,
Ми не просили щастя у богів,
Воно єднало нас як тугі пути.
Та тільки роки, роки сивини,
Прискочили до нас занадто рано,
Ось тут тепер лежать мої куми,
Їм сіє дощь, сніг, і співа сопрано.
Родина щедро памятає вас,
Нема такого в світі забуття,
Єдиною доріжкою до вас,
Любимі йдуть посилити життя.
15 березня 2006 року.


Рецензии