Каго спытаць?

Каго спытаць?
Не зразумела.
Па ўздоўж мяжы,
Малюнак мелам.
Дзе мы даўно,
І раз ад разу.
Змяніць свой лёс,
Не маем часу.

Сяброў няма,
Усе пазбеглі.
Вакол сцяна,
З чырвонай цэглы.
Яна стаіць
І днём і ноччу.
А ты маўчыш,
Адкрыты вочы.

Агню няма.
Няма кахання.
Душа даўно,
Уся ў чаканні.
А час зямны,
Так хутка крочыць.
А ты маўчыш,
Адкрыты вочы.


З табою нас,
Шукаць не будуць.
Забудуць хутка,
Здраду людзі.
А ты маўчыш,
Адкрыты вочы.
І лічыш толькі,
Дні і ночы.
Каб устаць на суд,
Што правіць Божа.
Хоць на нябёсах 
Праўда... Можа...


Рецензии