водохреща укр

Пройшла  Водохреща...  Куті не варила. 
До церкви не було коли.
І тільки молила небесніі сили, 
щоб горе від нас відвели.

Не дайте скінчитись вселенському роду!
Скарайте затіявших бучу!
Хай змиють нещастя похрещені води.
І хай нас царі вже не мучать.

Просила. Молила.  Вже вечір до хати. 
Й почула небесніі сили -
всевишнім не можете ви керувати.
Царі  вам - як ви заслужили.

Живете  в гріхові  від літа до літа
і хочете доброго дива?
І щоби земля, вся гріхами покрита,
вам добрих царів породила?

Пройшла  Водохреща...

22 січня 2020 р


Рецензии