Эмили Дикинсон A full fed Rose 1154

       ***
Прекрасен розовый бутон
А для пчелы – еда,
И вот ярчайшая из роз
Исчезла - навсегда.

Быть может мир и справедлив –
То плата за красу, –
Но даже сытая пчела –
Не вспомнит розу ту.

      ***

A full fed Rose on meals of Tint
A Dinner for a Bee
In process of the Noon became –
Each bright Mortality
The Forfeit is of Creature fair
Itself, adored before
Submitting for our unknown sake
To be esteemed no more –


Рецензии